President: Niet iedereen heeft aov nodig
23 Feb 2014, 00:00
foto
President Desi Bouterse op Tammenga


President Desi Bouterse heeft zaterdagavond op een bijeenkomst in Tammenga meegedeeld dat mensen die geen algemene oudedagsvoorziening (aov) nodig hebben, deze ook niet moeten krijgen. Het geld zal worden besteed aan anderen die het harder nodig hebben. Hij deelde mee dat er een wetswijziging zal worden ingediend om dit in orde te maken.

De president was op een bijeenkomst in Tammenga, die georganiseerd was door enkele leden van de Nationale Democratische Partij (NDP), onder leiding van Harold Anches. Het ging hier om een 'Prisiri day' waarbij de jeugd centraal stond. De vergadering was ook live te volgen op staatsradio SRS. Op de bijeenkomst waren ook enkele ministers, raadsadviseurs en andere NDP-toppers aanwezig.

Bouterse zei dat hij bijvoorbeeld aov krijgt, maar dit geld niet nodig heeft. Ook iemand als zakenman en partijtopper Dilip Sardjoe heeft geen aov nodig volgens de president. Hij haalde aan dat de inkomsten van de mensen die zestig worden bepalend zullen zijn of ze in aanmerking komen voor aov. De aov is in november 2010 verhoogd van SRD 275 naar SRD 350. Daarna zijn er weer verhogingen geweest tot een bedrag van SRD 525.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May