Minister Amafo bij rondleiding kinderen Paramaribo Zoo
22 Feb 2014, 20:00
foto
Minister Alice Amafo met een van de kinderen.


Ruim 150 kinderen van Huize Matoekoe, Claudia A. en Huize Campagne zijn zaterdag door het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) en stichting Kelly en Shelly flink verwend. In de Paramaribo Zoo hadden ze een educatieve rondleiding met minister Alice Amafo. Na een kort milieupraatje mochten ze ook genieten van hapjes en drankjes. De kinderen konden tot in de middag spelen.

Hille Starke, voorzitter van stichting Kelly en Shelly, zegt dat ze vaker zulke activiteiten organiseert. De stichting zet zich in voor kansarme kinderen in Suriname en in Nederland. Volgens Starke mogen de kinderen nooit vergeten worden. Starke die ook les geeft over dieren in een kinderboerderij, stelt dat zij de kinderen spelenderwijs zaken bijbrengt.

Minister Amafo vindt dat het elke dag Kinderdag is. Kinderen moeten niet alleen op Kinderdag worden verwend. "Jullie zijn de bloemen en hebben zon, regen maar ook zand, dus zorg nodig. De Surinaamse overheid wil elke dag voor de kinderen zorgen", legt Amafo de kinderen uit. Via het bureau Rechten van het Kind wordt er volgens haar bergen werk verzet. Kinderen moeten het goed hebben. Het recht op leven, gezondheid, informatie en onderwijs zijn nodig om goed te groeien. Ook het milieuvraagstuk werd aangekaart door de minister. "In de natuur zijn in de bomen apen en vogels. Al deze dieren moeten blijven leven. Dit geldt ook voor de planten. We moeten leren hoe om te gaan met alles om ons heen", houdt Amafo de kinderen voor. Als neusje van de zalm heeft Damaru opgetreden. De kinderen hebben genoten van een leuke dag.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May