Suriname zal zijn 'vurigheid' tot uiting brengen op Cuba
22 Feb 2014, 00:00
foto
Pentjak silat demonstratie in Sana Budaya. (Beeld:René Gompers)


Suriname moet tijdens het Caribische Festival 'Fiesta del Fuego' op Cuba, tonen wat voor een culturele rijkdom het land heeft. De voorbereidingen voor de deelname zijn in volle gang. In Sana Budaya werd vrijdagavond een voorproefje gegeven van wat het publiek van 3 tot 9 juli in Santiago de Cuba mag verwachten. Dit festival is opgedragen aan Suriname, dat dan in het middelpunt van de belangstelling zal staan.

Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken en de directeur van Cultuur, Stanley Sidoel benadrukten dat president Desi Bouterse de opdracht heeft gegeven om het land zo goed mogelijk te presenteren. Suriname moet de culturele diversiteit goed neerzetten waardoor het publiek een beeld krijgt van het land. Alle groepen moeten vertegenwoordigd zijn, ook de diaspora-gemeenschap wordt niet vergeten.

Het gaat om de 34e editie van het festival, waarbij de Caribische cultuur en kunst centraal staan. Na Carifesta gaat het om de grootste culturele activiteit in de regio. 'Fuego' staat voor 'vuur'. Suriname zal zijn vurigheid in cultuuruiting moeten waarmaken op Cuba. Sidoel zei dat het basisconcept al is ontwikkeld. De komende weken zal het programma gedetailleerd worden uitgewerkt. Vrijdagavond zijn diverse optredens geweest waarbij de nadruk is gelegd op de diversiteit en de saamhorigheid tussen de bevolkingsgroepen.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May