LVV/IICA-workshop brengt status agrarische sector in kaart
22 Feb 2014, 04:00
foto
Deelnemers aan de IICA/LVV-workshop. (Foto: LVV)


De huidige status en de behoefte van de agrarische sector in Suriname is in kaart gebracht bij de eendaagse workshop van de Inter-American Institute for Coorperation on Agriculture (IICA) en het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). De deelnemers van de workshop, gisteren, waren stakeholders uit de private en publieke sector.

Behalve LVV en IICA, hebben het ministerie van HI, Niet-Gouvernementele Organisaties, scholen, verenigingen en internationale organisaties ook geparticipeerd. Deze workshop maakt deel uit van het project 'Sanitary and Phytosanitary Measures' (SPS) die 3 september 2013 van start is gegaan. Het doel van SPS is om de productie en de handel in de agrarische sector te verhogen volgens de internationale standaarden en waarbij de veiligheid voor plant, dier, mens en het milieu, in acht wordt genomen, zegt de voorlichting van LVV.

IICA is de uitvoerende organisatie van het SPS die nauw samenwerkt met het Caricom-Secretariaat, Caribbean Regional Fisheries Mechanism (CRFM) en de SPS-committee van de Republiek Dominica. De Europese Unie financiert het 42 maanden durende project.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May