Platform wil erkenning rechten van LGBT’s
21 Feb 2014, 04:00
foto
Vertegenwoordigers van het LGBT Platform Suriname zijn op bezoek bij minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse zaken. (Foto; Biza)


Gelijke behandeling voor de Lesbian, Gay, Bisexual en Transgender (LGBT) gemeenschap in Suriname is het belangrijkste streven van het LGBT Platform Suriname. De groep heeft minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse zaken (Biza) gevraagd om bij het nationaal debat over dit thema op 7 maart, de openingsspeech te houden. Moestadja heeft beloofd dit te zullen doen.

“Ons land heeft zich gecommitteerd aan nationale en internationale afspraken en ik heb een open oor voor de strijd van uw doelgroep”, benadrukte Moestadja. Tineke Sumter en Kenneth van Emden, vertegenwoordigers van het Platform, zien de toezegging van de minister als een stuk vooruitgang in de strijd tot erkenning van de LGBT-groep. Zij hebben vanmorgen een kennismakingsbezoek gebracht aan Moestadja, zegt de voorlichting van Biza.

Het platform is een organisatie die zich inzet voor humanitaire rechten, in het bijzonder de rechten van lesbiennes, gays, biseksuelen en transgenders. “Wij vragen geen speciale rechten. Wij willen dat de rechten waar wij aanspraak op maken worden erkend. Wat wij willen is vervat in de nationale wetgeving en internationale verdragen. Er moet een eind komen aan discriminatie en geweld jegens de LGBT “, zegt de groep.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May