Vier jaar cel in verkrachtingszaak artiest
21 Feb 2014, 00:00
foto


Tegen Gordon P. heeft rechter Sieglien Wijnhard op de rechtszitting van donderdag een celstraf van vier jaar onvoorwaardelijk, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, opgelegd. Zijn medeverdachte, Mugabe F., die eerder in vrijheid gesteld was, is vrijgesproken. De rechter stelde vast dat er onvoldoende bewijs tegen hem was.

Mugabe F. werd samen met Gordon P. ervan verdacht, op 10 juni 2012 een artiest verkracht en beroofd te hebben in haar woning. Gordon P. die achterbuurman is van de artiest zou informatie over haar doorgegeven hebben hetgeen heeft geleid tot beroving en verkrachting van de artiest. Volgens de rechter zou hij juist zijn buurvrouw moeten beschermen.

Volgens Mugabe F. heeft Gordon P. het feit met een zekere Compai gepleegd. In deze zaak had het Openbaar Ministerie tegen Mugabe F. twaalf jaar celstraf geëist en tegen Gordon P. zes jaar. Eerder verklaarde Gordon P. dat hij slechts op de uitkijkpost gezeten had. Hij woonde achter het huis van de artiest en kon daardoor gemakkelijk observeren. Bij de politie had hij over de plannen verteld, maar op de rechtszitting legde hij andere verklaringen af. Hij speelde informatie over haar door. Hij zou verteld hebben wie daar woonde en wanneer haar auto thuis was. Daarna verklaarde hij dat hij slechts een rit gereden had. Uit het onderzoek bleek dat de rit niet meer doorging omdat de verdachten zich met de fiets verplaatst hadden.

Op aangeven van Gordon P. werd Mugabe F. aangehouden. Hij meldde zich bij de politie aan. Twee mannen drongen de woning van het slachtoffer binnen. Onder bedreiging met een mes en een vuistvuurwapen moest het slachtoffer haar sieraden afstaan. Een van de mannen, die het mes vasthield, had zijn t-shirt over zijn gelaat getrokken. De andere was zichtbaar. De mannen namen de sieraden mee en verkrachtten de artiest.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May