Verdachten gehoord in berovingszaak
20 Feb 2014, 21:00
foto


Glencio T. en Stefano N. zijn op de rechtszitting donderdag gehoord door rechter Sieglien Wijnhard. Stefano N. legde een volmondige bekentenis af, terwijl Glencio T. steeds tegenstrijdige verklaringen aflegde. Beide staan terecht in een berovingszaak, die op 11 juli vorig jaar werd gepleegd.

Volgens Glencio T. liep hij op die bewuste dag langs de Hoogestraat toen hij een gele tas in een ton zag. Hij maakte de tas open en zag veel bankbiljetten erin. Het ging om euro’s en Amerikaanse Dollars. “Ik was van plan om die tas met inhoud voor de politie van Nieuwe Haven te brengen. Ik liep ernaar toe, toen ik merkte dat ik gevolgd werd. En de agenten begonnen te schieten op mij en ik zocht dekking”, beweerde Glencio T. Ook verklaarde de verdachte dat hij alleen was.

Verklaringen tegenstrijdig
Kantonrechter Wijnhard merkte op dat de verdachte tegenstrijdige verklaringen aflegde. Eerst zou hij gezegd hebben dat het om een zwarte tas ging. Het slachtoffer had verklaard dat hij door Glencio T. was mishandeld en dat hij zijn geld afhandig had gemaakt. Daarnaast beweerde de verdachte dat hij Stefano N. niet kende.
Stefano N. vertelde dat ze vrienden zijn en dat zij elkaar al heel lang kennen. Hij beweerde dat hij vanuit een afstand van vijf meters toekeek hoe zijn vriend in een worsteling raakte met de benadeelde. “We renden daarna weg en ik zag geld in Glecio T.’s handen. Ik wist dat ik een deel van het geld zou krijgen, maar kort daarna werd er op ons geschoten en we werden meegenomen door de politie. Wij waren samen”, verklaarde Stefano N.

Bij de politie hadden de verdachten verklaard dat zij zagen dat de benadeelde in discussie was met een sekswerker. Hij haalde een bundel bankbiljetten uit zijn broekzak tevoorschijn. De verdachten achtervolgden hem tot zijn wagen en toen ontstond er een gevecht en zij renden weg met de buit.
Deze zaak zal op 20 maart verder behandeld worden en het Openbaar Ministerie zal zijn strafeis presenteren op deze dag.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May