PL-top buigt zich over samenwerking en nationaliteit
20 Feb 2014, 19:00
foto
PL-leider Paul Somohardjo


Het hoofdbestuur van Pertjajah Luhur (PL) komt vanavond bijeen om zich te buigen over enkele belangrijke onderwerpen. "Op de agenda staat onder andere het initiatief om te komen tot een dubbele nationaliteit, de samenwerking bij de komende verkiezingen en de grote vergadering die wij zaterdag in Nickerie hebben", zegt Paul Somohardjo in gesprek met Starnieuws.

Somohardjo heeft op een vergadering in Nederland aangekondigd dat zijn partij zich sterk zal maken voor de dubbele nationaliteit. De politicus merkt op dat dit een verkiezingsissue zal worden van zijn partij. Hij meent dat de wet Personen van Surinaamse Afkomst (PSA) al een voorloper kan zijn van de introductie van dubbele nationaliteit. Somohardjo benadrukt dat als iemand in een land geboren is, die rechten niet kan verliezen, waar ter wereld hij ook gaat.

Voor zaterdag heeft de PL een grote politieke bijeenkomst in Nickerie. "De delegatie wordt vanaf de Henarburg groots ontvangen door de Nickerianen. Ik krijg een welkomst-party", vertelt Somohardjo. Hij merkt op dat Nickerie een agrarisch district is en de partij de productie wil stimuleren. "Wij vinden het erg dat een productie-ministerie als LVV zo een klein budget heeft", stelt de politicus. Zijn fractie zal zich beijveren voor een ruimere begroting voor de productie. Somohardjo zegt goede zaken voor de partij te hebben gedaan in het buitenland. De PL zal zich nu verder concentreren op de komende verkiezingen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May