Herdenking heengaan Chávez gestart met foto-expo
20 Feb 2014, 01:00
foto
Venezolaanse Ambassadeur in Suriname, Olga Margarita Diaz Martinez kijkt bewonderend naar de portretten van Chávez in Suriname.


Wereldwijd worden in bevriende naties van Venezuela, waaronder ook Suriname, activiteiten gehouden ter nagedachtenis van het een jaar heengaan van de Venezolaanse leider Hugo Rafael Chávez. Woensdag heeft de Venezolaanse ambassade een foto-expo geopend in het Simon Bolivar Institute for Culture and Cooperation (IVCC) aan de Eddy Brumastraat. De titel van deze expo is El Paso de un Gigante: ¡ Por Ahora y para Siempre!. 'De stap van een Reus voor nu en voor altijd'.

Het gaat om een eendaagse expo en de opening werd verricht door de Venezolaanse ambassadeur in Suriname, Olga Margarita Diaz Martinez, samen met de ambassadeur van Cuba, Julio Solis Ferreiro en Yvonne Raveles-Resida. De expo bestaat uit dertien modules, vanaf de geboorte van Chávez op 28 juni 1954 tot zijn heengaan op 5 maart 2013.
Bij deze foto-expo staan foto's van Chávez, van kleine jongen tot een wereldleider. Ook foto's van zijn bezoek aan Suriname zijn opgenomen in de collectie. Naast Chávez zijn op de expo ook grote leiders van Latijns Amerika en vrijheidsstrijders afgebeeld. Portretten van Ruben Dobru Ravels en Anton de Kom maken ook deel uit van de expositie.

De Venezolaanse ambassadeur zei dat ze een gevoel van vreugde maar ook verdriet heeft. Verdriet omdat ze het heengaan van de eeuwige leider moet herdenken. Vreugde omdat ze hierbij de gelegenheid heeft eer te betuigen aan Chávez. Het was moeilijk geweest om de foto's uit te zoeken, vertelt de diplomaat, omdat elk van de foto's momenten opriep van wat voor groot leider Chávez volgens haar is geweest.
Er zijn tal van activiteiten gepland, waaronder sportontmoetingen en een documentaire over het leven van Chávez. Het hoogtepunt van de herdenking is op 5 maart. Er wordt dan een dienst gehouden bij het IVCC. Chavez stierf op 5 maart in Caracas als gevolg van kanker.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May