FCS Nacional in rouw om moord op Maarten Lindveld
20 Feb 2014, 02:00
foto
Maarten Lindveld (rechts) met teamgenoten na een wedstrijd. (Foto: FCS Nacional)


FCS Nacional is in rouw om de dood van hun makker en ondernemer Maarten (Makoe) Lindveld. Gehoopt wordt dat het politieonderzoek snel duidelijkheid brengt over de moord op Makoe. Onder bestuur, leden en supporters van voetbalclub FCS Nacional heerst nog altijd grote verslagenheid over de tragische dood van Makoe. De ondernemer, die afgelopen vrijdagochtend dood werd aangetroffen in zijn eigen huis, was jarenlang een trouwe en fanatiek voetbalveteraan. Ook als bestuurslid was hij van grote waarde voor de vereniging, zo benadrukken zijn teamgenoten bij de vereniging uit Wanica.

Onder de 50+ veteranen van FCS Nacional die twee keer per week trainen en vaak in het weekend wedstrijden spelen, was Lindveld uiterst populair. Hij kon op meerdere posities uit de voeten, zowel binnen als buiten de lijnen. ‘Makoe was een jongen die voorop ging in de strijd. Wedstrijden waren er om gewonnen te worden, vond hij. En als het tegenzat probeerde hij iedereen een stapje extra te laten zetten. Ook bij het organiseren van toernooien en onze jaarlijkse trips naar het buitenland kon je altijd op hem rekenen’, zegt teamgenoot Hemant Bobby Jaikaran.
Ook mede veteraan en oud-bestuurslid Marlon Veira koestert warme herinneringen aan Lindveld. ‘Hij moest een stevige blessure hebben voor hij een training liet lopen. Daarnaast kon hij uitgesproken kritisch zijn, maar dan wel in positieve zin. Ook als het niet over voetbal ging, zocht hij geregeld de discussie. Met de bedoeling om er samen beter en wijzer uit te komen en niet in eerste instantie om zijn eigen gelijk te halen. Dat getuigt volgens mij van groot inzicht en intelligentie.’

Verwerken verlies
Na de reguliere training van donderdagavond verzamelen de Nacional veteranen zich bij het huis van de familie Lindveld. Ze willen daarbij duidelijk maken dat ze de familie waar mogelijk zullen helpen en ondersteunen. Bij het officiële afscheid van Makoe leggen zijn voetbalmati’s een krans namens FCS Nacional.
Lindveld is op de vroege vrijdagochtend vermoedelijk door messteken om het leven gebracht. Terwijl zijn vrouw een van hun dochters naar school bracht, zou hij twee inbrekers hebben betrapt, waarna waarschijnlijk een handgemeen met fatale gevolgen is ontstaan.

"Wij hopen dat er in elk geval snel een eind komt aan de scenario’s en speculaties die de ronde doen. Familie en nabestaanden moeten alle rust krijgen om het verlies te verwerken. Zo blijft Maarten in onze herinnering als de warme en sterke persoonlijkheid die hij altijd voor ons is geweest", stelt het veteranenbestuur van FCS Nacional.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May