Fotografie cursus blijft aantrekken
19 Feb 2014, 20:00
foto
De deelnemers aan de jongste cursus basisfotografie van de Sufov. (Foto: Chelo van Leeuwaarde)


Camerabezitters, als die al jaren schieten of niet, maken weinig gebruik van de bijbehorende handleiding. Mensen weten zodoende veel te weinig wat de mogelijkheden van hun camera zijn.

Bij de start van de eerste cursus basisfotografie van de Surinaamse Fotografen Vereniging (Sufov), is gebleken dat er ook weer deelnemers zijn die gewoon meer over hun camera willen weten. De cursus die toegespitst is op bezitters van een spiegelreflex camera, heeft ook participanten met een ‘point and shoot’ camera getrokken.

De groep is klein gehouden om meer individuele aandacht te schenken aan de deelnemers. Denny Fong Tin Joen is de oudste van de 25 deelnemers en is al sinds de jaren 80 bezig met fotografie. Hij heeft de draad weer opgepakt nu hij met pensioen is en meer tijd aan deze hobby kan besteden. Hij merkt op dat er toch veel meer komt bij kijken bij het fotograferen dan je denkt.

Sufov-leden die vroeger een cursus basisfotografie hebben gevolgd, begeleiden de groep. Cursist Zeidi Ronkes-Agerbeek, wil nu niet voor de camera staan, maar erachter. “Eerst ben jij op de foto, het gaat alleen om jou maar als je achter de camera staat, bekijk je het van een geheel andere kant.” Nu ze een dochtertje heeft, vindt ze het leuk om aan de slag te gaan met de camera.

De jongste cursist is de dertienjarige Ishvan Bakas. Hij zit op de Muloschool te Accaribo. Hij is een jaar geleden begonnen met fotograferen. Zijn vader is van beroep fotograaf en cameraman en nam hem vaker op de sleeptouw naar evenementen. “Mijn vader kon niet alles zelf doen tijdens de evenementen en zodoende hebben we besloten dat ik meer ga leren over fotografie”, zegt hij met een glimlach.

De cursus bestaat uit zeven lesdagen en heeft naast de nodige theorie ook praktijksessies. De Sufov die al 20 jaar aan de weg timmert, organiseert in juni een tweede cursus basisfotografie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May