Gajadien wil fonds van teruggehaalde corruptiegelden
19 Feb 2014, 00:00
foto


Assembleelid Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP) maakt zich sterk voor een Volksfonds met gelden die teruggevorderd worden bij personen die via corruptie het land hebben benadeeld. "Ik ga mij binnen de VHP hiervoor beijveren. Dit moet een essentieel onderdeel vormen voor elke samenwerking die de partij aangaat", stelt de parlementariër tegenover Starnieuws.

Gajadien legt uit dat de middelen voor het fonds verkregen zullen worden uit gelden die teruggevorderd worden uit beslagleggingen of het niet kunnen verklaren van de herkomst van middelen bij corruptieonderzoeken bij de overheid en staatsbedrijven.

"Wij moeten uit de vicieuze cirkel geraken, waarbij de ene regering middelen opspaart en de andere die komt, deze opsoupeert ten eigen bate. Daarom moeten er nu daden gesteld worden", meent Gajadien. Het geld mag niet in de algemene staatskas verdwijnen, maar dient in het fonds te worden gestort, waaruit rechtstreeks volksbelangen gediend worden.

Het volk moet met een gerust gevoel het geld gebruiken dat op onrechtmatige wijze in zakken van derden terecht was gekomen. Middelen uit het Volksfonds kunnen alleen gebruikt worden voor bijvoorbeeld suppletie algemene oudedagsvoorziening, algemene kinderbijslag, bouwfonds voor het opzetten van huizen, suppletie subsidie openbaar vervoer en bouw van scholen en faciliteiten voor gezondheidszorg.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May