Suriname gastheer Zuid-Amerikaanse Defensie Raad
17 Feb 2014, 11:00
foto


Suriname is tot en met 20 februari de gastheer van de 9de reguliere vergadering van het uitvoerend orgaan van de Zuid-Amerikaanse Defensie Raad (CDS). Ook de 5de reguliere vergadering van deze raad wordt in deze periode hier gehouden. De vergaderingen beginnen vandaag.

De CDS is belast met de regionale defensieaangelegenheden van de Unasur. Suriname en Columbia hebben op 30 augustus vorig jaar het voorzitterschap voor een jaar overgenomen van Peru. Het ministerie van Defensie heeft als covoorzitter de verantwoordelijkheid voor de organisatie van deze vergaderingen.

De bijeenkomsten vinden op drie niveaus plaats. De delegatiehoofden vergaderen op technisch niveau met elkaar. De viceministers praten over de uitvoering, terwijl de ministers van Defensie op politiek vlak de gesprekken voeren. Uit de vergaderingen moet een actieplan voor 2014 worden vastgesteld en aangenomen. De verwachting is dat alle 12 lidlanden van de Unasur erbij zijn.

Het extra tintje voor Suriname bij deze gelegenheid is de versteviging van de banden met Argentinië. Defensie-minister Lamuré Latour zal een samenwerkingsovereenkomst tekenen met zijn Argentijnse collega, Augustίn Rossi. De overeenkomst zal dienen als grondslag voor verdere bilaterale samenwerking tussen beide landen, meldt het ministerie van Defensie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May