Bond AZP wil via rechter voordracht Haverkamp realiseren
17 Feb 2014, 15:00
foto


De bond bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is naar de rechter gestapt om gedaan te krijgen dat vakbondsleider Roy Haverkamp als lid van de raad van commissarissen wordt benoemd. Zijn voordracht is in september 2012 aangehouden door de raad van ministers. Waarnemend voorzitter van de bond, Maurits Blackson, zegt aan Starnieuws dat een jaar geleden met minister Michel Blokland over deze kwestie is gesproken. Daarna heeft de bewindsman de bond niet meer ontvangen.

De Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) is het niet eens met de voordracht. Namens de vakcentrale was Michael Miskin voorzitter van de bond. Toen hij minister werd, heeft hij de hamer niet overgedragen. Blackson zegt zich niet druk te maken om Miskin. Er is ook geen contact meer tussen het bestuur en hem. "Besloten is dat ik waarneem als voorzitter en wij blijven erbij dat Haverkamp benoemd moet worden. Daarom hebben wij een rechtszaak aanhangig gemaakt", zegt Blackson. De zaak is in behandeling bij de rechter.

Blackson vindt dat de bond geen afstemming hoefde te plegen met de CLO, want de voordracht heeft volgens hem rechtmatig plaatsgevonden. Dit is eerder ook het geval geweest. Ronald Hooghart, voorzitter van de CLO, zei eerder over deze kwestie dat het onbehoorlijk is dat iemand van een andere vakcentrale is voorgedragen door de bond. Blackson vindt het jammer dat minister Blokland deze kwestie niet heeft opgelost "maar de bond laat deze zaak niet voor wat het is".
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May