OW Commewijne ruimt bossen bij lagere scholen op
16 Feb 2014, 18:00
foto
OW Commewijne bezig met het kappen van de takken.


Het ministerie van Openbare Werken regio-oost, onder leiding van Naushad Ali Kodan, en Openbaar Groen hebben zich ingezet om lagere scholen in dit district te vrijwaren van oerwoud en struiken. De scholen hadden jarenlange last van het achterstallig onderhoud, zegt Michel Nathoe van Openbaar Groen regio-oost.

''Wij hebben melding gekregen van OS 2 Meerzorg bijvoorbeeld die last heeft van de bosschages. Er is zelfs over de schutting heen onkruid gegroeid die een hele tijd niet is weggehaald. Ik heb samen met het technische team van OW actie ondernomen en heb het oerwoud laten opruimen'', zegt Nathoe. Naast de school is er een verlaten perceel dat slecht wordt onderhouden, waardoor het onkruid op een gegeven moment over de schutting van de school heen groeide.

''Enkele dagen terug hebben wij op OS 3 Meerzorg Braziliaanse bijen opgeruimd. Ook had de school last van zwerfvuil. Wij hebben dat allemaal ook opgeruimd. De opdracht van de minister van Openbare Werken is om alle scholen en terreinen in Commewijne te onderhouden en dat doen wij ook'', legt Nathoe uit. Hij zegt dat indien er scholen zijn die last hebben van grof vuil of onkruid er een beroep kan worden gedaan op het ministerie.

ASP
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May