Korpschef: Politiebureau is er niet om mensen af te ranselen
15 Feb 2014, 22:00
foto
Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie


Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie benadrukt dat de politie niet in Apoera is om de mensen in het dorp af te ranselen. Degene die zich schuldig hebben gemaakt aan een strafbaar feit zullen worden opgebracht en verhoord. De vervolging handelt het proces verder af. De politiebaas opende vrijdag het nieuwe politiebureau, dat geruime tijd al af was, maar de faciliteiten ontbraken er.

Tjin Liep Shie is blij dat in Apoera de politie in zo’n mooi gebouw is ondergebracht. Hij merkt op dat indien er kritiek is over het optreden van de politie, de dorpsleiding de telefoon kan pakken en de politieleiding bellen. Kapitein Rudolf Aroepa, voert als vertegenwoordiger van de dorpshoofden in het ressort Kabalebo het woord. Hij vindt het een goede zaak dat er ook agenten zijn uit het dorp die werkzaam zijn op het politiebureau. Hij wil ze als voorbeeld stellen voor de gemeenschap en merkt op dat ook anderen in de toekomst de mogelijkheid moeten krijgen om hun land te kunnen dienen.

Orde op zaken

Aroepa heeft het graag dat wanneer er een nieuwe politie-eenheid in het dorp komt, deze eerst bij het dorpsbestuur komt om kennis te maken. Dit gebeurde vroeger wel, maar tegenwoordig is deze goede gewoonte verwaterd. Hij vraagt ook aandacht voor de hardrijders in het dorp en vraagt de politie hen aan te pakken. Kinderen moeten ook veilig naar school kunnen gaan.

Na de officiële opening vond er een vergadering plaats over de aanpak van zaken. De korpschef, gewestelijke politiecommandant Stanley Benschop, het dorpshoofd, de districtsraad, de ressortraad en de vertegenwoordiger van de jeugd bespraken onder andere het drugsgebruik en criminaliteit in het gebied. De korpschef verzekert dat misstanden die aangekaart zijn, zullen worden onderzocht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May