Jeugd districten krijgt handvatten aangereikt
15 Feb 2014, 01:00
foto


De jeugd, maar in het bijzonder de meisjes, in de districten Saramacca, Marowijne en Brokopondo krijgen extra aandacht van Stichting Double Positive. De organisatie heeft voor deze gebieden gekozen, omdat is gebleken dat prostitutie en drugsgebruik daar een gevaar vormen.

Met trainingen probeert de stichting de jongeren bewust te maken van de dagelijkse risico’s die zij tegenkomen. Het gaat om peer educator-trainingen, waarbij de getrainden weer anderen bijscholen.

In december zijn in Saramacca 25 jongeren getraind en zijn eind vorige maand in Moengo ook 28 anderen bijgeschoold. In de pijplijn ligt de jeugd van Brokopondo. CVC Coin betaald de bijscholingen. Deze instelling is een coalitie van maatschappelijke organisaties die primair hiv-diensten leveren aan groepen die aan de rand van de samenleving zijn beland.

Tijdens de trainingssessies wordt aandacht besteed aan Healthy Lifestyle, Communicatie, Seksualiteit, Condoom onderhandelingen, hiv/Aids, soa, alle vormen van geweld, drugs en alcohol. Stichting Double Positive hoopt dat de jongeren met deze bijscholing beter opgewassen zullen zijn tegen de gevaren die goudwinning voor de dorpelingen met zich meebrengt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May