2000 Chinese computers voor versterking onderwijsproces
14 Feb 2014, 02:00
foto
First Lady Ingrid Bouterse-Waldring ontvangt symbolisch een computer van de Chinese ambassadeur Yang Zigang. (Foto: Raoul Lith)


De ambassadeur van China, Yang Zigang, heeft symbolisch 2000 computers overgedragen aan First Lady Ingrid Bouterse-Waldring. Vorig jaar bracht president Desi Bouterse een bezoek aan China. Er is toen een samenwerkingsovereenkomst getekend waarbij China de computers heeft geschonken aan Suriname.

Ellen Naarendorp, directeur van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, noemt deze geste van de Chinese regering een bijzondere. Het is volgens haar bekend dat er een enorme achterstand is als er er gekeken wordt naar de informatietechnologie en de jeugd. “Niet alleen bij de jeugd. Ook bij onze overheid, de kantoren van de privatesector. Information Technologie is een must in de 21e eeuw”, stelt Naarendorp.

Versterking onderwijsproces
De First Lady geeft aan dat in het ontwikkelingsplan van de overheid onderwijs en de sociale ondersteuning van het volk sterk naar voren komen. Deze computers betekenen een enorme versterking van het onderwijsproces. “Er mag niet gewacht worden om te investeren in IT op scholen. Dat moet nu dringend gebeuren", meent de First Lady. Zij zegt dat de bedoeling is dat de computers eerst geplaatst worden op VOJ-scholen. "Maar uit de aanvragen blijkt dat de VOS scholen ook computers nodig hebben. Omdat er een tekort is in hun voorraad of ze zijn stuk.

“Het is belangrijk dat deze computers gedistribueerd worden naar scholen of voor studenten. Ik geloof dat het gaat bijdragen aan het verder verruimen van hun kennis”, zegt Zigang. Hij geeft aan dat de samenwerking tussen de twee landen in de toekomst alleen maar hechter kan worden. “Wij zijn bereid om verder ondersteuning te geven op het gebied van onderwijs en educatie”
De gift bestaat uit 1000 laptops en 1000 desktops met alle nodige onderdelen. Hierbij hoort ook een service op de machines voor een jaar. De totale kosten zijn 1.7 miljoen US$ dollars.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May