Talentontwikkeling bij Naschoolse Opvang Nieuwe Stijl
14 Feb 2014, 05:00
foto


De huidige naschoolse opvang zal in fasen overgaan in Naschoolse Opvang Nieuwe Stijl. De commissie die deze verandering voorbereidt, was op bezoek bij minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov). Henk Venoaks, voorzitter van de Commissie Naschoolse Opvang en Cornelia Pinas, secretaris van de commissie waren ook aanwezig.

Het project bevindt zich thans in fase 2, waarin het programma wordt geëvalueerd en eventuele minpunten worden aangepakt. Het onderwijsinhoudelijke aspect zal duidelijk onderscheiden worden van het voedingsaspect. "Het komen tot een curriculum waarbij rekening gehouden zal worden met differentiatie bij de leerlingen is van eminent belang”, zegt Adhin.

Begeleiding
Kinderen die problemen vertonen in bepaalde domeinen zullen begeleid worden. In het curriculum zullen talentidentificatie en talentontwikkeling worden meegenomen. Dat houdt in dat de latente talenten die het individueel kind bezit, geïdentificeerd en ontwikkeld worden. Dit zal in samenwerking met het ministerie van Sport en Jeugdzaken gebeuren.

In fase 1 zijn de terms of reference voor het Bureau Naschoolse Opvang die geïnstalleerd zal worden op het ministerie, gedefinieerd. In fase 3 zullen er een conferentie en trainingen voor alle actoren binnen het project worden gehouden en in fase 4 gaat het project volledig over in naschoolse opvang nieuwe stijl, zegt de voorlichting van Minov. Adhin zal volgende week tijdens een persconferentie details geven over de overgang naar de nieuwe stijl.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May