Overlast loslopende koeien en honden voor rekening eigenaren
13 Feb 2014, 16:15
foto


De politie zal bij meldingen over loslopend vee en loslopende honden die de openbare orde verstoren, maatregelen treffen tegen de dieren en hun eigenaar.

De politie van Santo Boma heeft in de afgelopen week vier koeien ter hoogte van de Hanna’s Lustweg geschut. Het gaat om een bruine en drie zwarte dieren. Het blijkt dat vee vaak niet geplaatst wordt in een goed omrasterd weiland. Loslopend vee vormt een gevaar voor de omgeving, vooral voor weggebruikers, zegt de voorlichting van politie. De politie roept eigenaren op zich in verbinding te stellen met de politie van Santo Boma. Indien binnen een week na publicatie hieraan geen gevolg wordt gegeven, zullen de dieren geveild worden.

Ook loslopende honden leveren overlast op voor voetgangers en het verkeer. De politie zegt dat honden, vooral bijtende, aan de ketting geplaatst moeten worden, of in ieder geval zodanig gehouden moeten worden dat zij geen gevaar zijn. Mensen die geen omrastering rond hun perceel hebben, moeten een hondenhok maken voor het huisdier, zegt de voorlichtingsdienst.“Dit zal dan ook leiden tot het terugdringen van het aantal zwerfhonden over straat.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May