Abena: Bestuursverkiezing Seeka niet rechtsgeldig
13 Feb 2014, 08:00
foto
Paul Abena


De secretaris van de politieke partij Seeka, Johnynas Zorgvol, heeft een bestuursverkiezing uitgeschreven voor 2 maart. Sinds juli 2012 is er een dispuut gaande in deze partij, waarbij bestuursleden stellen voorzitter Paul Abena te hebben afgezet. Abena is naar de rechter gestapt. Terwijl de zaak nog bij de rechter is, wordt er een bestuursverkiezing uitgeschreven. Abena zegt aan Starnieuws dat deze verkiezing niet rechtsgeldig is, omdat deze in strijd is met de statuten. Bovendien is de verdere behandeling van de zaak op 10 april.


Zorgvol deelt mee dat de algemene ledenvergadering van Seeka vrijdag in hotel Sheroma te Pontbuiten is gehouden. Deze vergadering is volgens hem aangevraagd door de achterban, omdat de zittingsperiode van dit bestuur op 22 februari verloopt. Er is besloten dat het bestuur op 2 maart bestuursverkiezingen moet houden. Het bestuur kreeg mandaat om nog een week aan te zitten voor het treffen van de voorbereiding voor de verkiezing. Kandidatenlijsten kunnen tot 28 februari worden ingediend. De verkiezing wordt geleid door een verkiezingscommissie onder leiding van Robby Amain.

De ledenvergadering vindt dat de partij niet stuurloos kan blijven, vandaar dat de bestuursverkiezing wordt gehouden. Volgens de vergadering kan Abena niet verder gaan met het proces als er een nieuw bestuur is gekozen. Hij procedeert tegen tien bestuursleden. Zorgvol zegt dat er veel werk verzet is. De partij is zich aan het voorbereiden voor de verkiezing van mei 2015 en zegt dat Seeka binnen A Combinatie zal blijven.
Advertenties

Wednesday 30 November
Tuesday 29 November
Monday 28 November