Cythia Mc Leod schenkt SRD 31.000 aan instellingen
12 Feb 2014, 18:00
foto
Leerlingen van het Blinden Instituut tijdens de overhandiging van de donatie van schrijfster Cynthia Mc Leod.


De opbrengsten van de tickets die verkocht zijn voor de première van de film 'Hoe duur was de suiker' en de presentatie van het boek 'Tutuba' van Cynthia Mc Leod, zijn gedoneerd aan speciale doelen die te maken hebben met kinderen. Stichting Matoekoe en het Blinden Instituut hebben elk een bedrag van SRD 12.000 in ontvangst mogen nemen. Aan het fonds voor kinderboeken schrijvers werd er een cheque overhandigd van SRD 7.000.

Deze geste deed Mc Leod dinsdag bij het Blinden instituut. Het Instituut kreeg tevens een luisterboek cadeau van de schrijfster. Floor Nuiten van de Nederlandse ambassade is blij met de film, omdat er veel meer over Suriname gesproken wordt en over de slavernij. “Het is natuurlijk heel mooi dat de investeringen aan drie goede doelen worden geschonken.” Ook de RBC directeur Peter Ng A Tham is ingenomen met de realisatie van dit project.

De Nederlandse ambassade, de RBC Bank hebben de kosten van de première gedekt, die georganiseerd werd door The Back Lot. TBL Cinemas heeft de ruimte kosteloos ter beschikking gesteld. De kaarten kostten tijdens de première SRD 100. In totaal is er SRD 31.000 gedoneerd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May