Vier jaar celstraf voor misbruik meisje
11 Feb 2014, 05:00
foto


Rechter Danielle Karamatali heeft op de rechtszitting donderdag Ronny P. veroordeeld tot vier jaar celstraf voor het seksueel misbruiken van zijn driejarige stiefdochter. Dit vond in 2012 in het district Wanica plaats. Volgens de rechter was het kind veel te jong toen, om exact aan te geven wat haar overkomen was.

Volgens advocaat van de veroordeelde, Lygia Palmburg, kon het slachtoffer de tijd en plaats van de feiten niet aangeven. Haar cliënt zou ten tijde van het delict in het district Nickerie vertoeven. Ook vindt de raadsvrouw dat het kind niet consistent is geweest in haar verklaringen over wat er precies is gebeurd.

Het meisje is intussen vijf jaar en kent de stiefvader sedert haar geboorte. De moeder van het kind was hoogzwanger van haar toen zij de veroordeelde leerde kennen. De rechter merkte op dat Ronny P. zes maanden na de aangifte, op 22 oktober 2012, werd aangehouden. De aangifte werd door de grootmoeder gedaan, nadat het meisje verteld had over de seksuele handelingen die haar stiefvader met haar pleegde. De biologische vader haalde haar op en het meisje klaagde van pijn. Zij werd naar een arts gebracht die het misbruik constateerde.
Ronny P. beweert onschuldig te zijn en verklaarde het meisje als zijn eigen kind te beschouwen. De rechter achtte de feiten wettig en overtuigend bewezen en legde de veroordeelde een straf op conform de eis van het Openbaar Ministerie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May