Warsodikromo: Kinderen moeten terug naar Koesikwarano
10 Feb 2014, 02:00
foto
Kinderhuis Koesikwarano te Lust en Rust in het district Commewijne. (Foto: ASP)


De kinderen van het tehuis Koesikwarano in Commewijne die zaterdag samen met de leiding Marcia en Jaques Leter zijn vertrokken, moeten terug. Dat vindt parlementariër Jenny Warsodikromo (Mega Combinatie/NDP). Hoewel de ontruiming alleen voor de leiding gold, zijn de kinderen meegegaan omdat ze hun 'ouders', niet alleen wilden laten. Bovendien worden ze volgens hen onheus behandeld door het bestuur.

''In mijn ogen is er maar één oplossing en dat is dat zowel de leiding als het bestuur om de tafel gaan zitten en samen het interne probleem dat is ontstaan, oplossen. De kinderen zijn gewoon de dupe van een probleem tussen volwassenen geworden. De kinderen moeten gewoon terug'', zegt Warsodikromo resoluut. In de nacht van zaterdag op zondag werd onderdak gevonden aan de Keizerstraat in Bribikerk.

Structurele oplossing
In eerste instantie was er opvang aangeboden door de EBG-kerk in Nieuw-Amsterdam. Echter bij aankomst moest de delegatie van de leiding van de kerk vernemen dat ze terug moest. Wat de reden hiervan was, is onbekend. ''Wij hebben net de laatste spullen vervoerd naar de kerk toe. Er moesten nog schoolspullen worden gebracht, maar alle kinderen zijn veilig. Ook hun school is goed geregeld'', reageert PDO-topper Martin Atencio die de groep heeft geholpen om aan onderdak te komen. Atencio zegt dat de kinderen voorlopig mogen blijven in de kerk.

"Geen gezonde zaak", vindt Warsodikromo. De parlementariër is van mening dat de kinderen ontregeld raken, aangezien ze in Commewijne naar school moeten. Ze wijst erop dat hulp altijd van korte duur is en dat de kinderen het beste af zijn door terug te gaan.''Koesikwarano betekent niets anders dan 'huis des vredes' en daar horen de kinderen thuis, waar ze veilig zijn, waar voor hen wordt gezorgd en waar er continuïteit is''. Ze hoopt dat ze de leiding en het bestuur kan overhalen om wederom te gaan praten over de problemen.

ASP
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May