Dc Ramdhani: 'Ik kan niet beslissen in ontruimingskwestie'
09 Feb 2014, 09:00
foto
Opschoningswerkzaamheden te Ida Cabendadorp in district Saramacca.


Districtscommissaris (dc) van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani, zegt dat hij geen beslissing kan nemen in de ontruimingskwestie van Ida Cabendadorp. De zaak ligt nu bij het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer. De mensen zijn ook naar het kabinet van de president geweest.

Ramdhani hoopt dat er een oplossing komt waarin beide partijen zich kunnen terugvinden. Aan Starnieuws hield hij de geschiedenis van dit stukje terrein voor. “Een familie besloot om een hectare grondhuur perceel op naam van een familielid te zetten. Dit lid heeft op zijn beurt dit perceel overgedragen aan zijn jongste zoon en die jongen heeft het nu verkocht aan een derde. Deze persoon wil nu de mensen niet meer daar hebben”, legt Ramdhani uit. Het gaat in deze om een familiekwestie en het stuk terrein behoort aan derden, benadrukt de dc.

Indertijd waren er duidelijke, mondelinge, afspraken gemaakt met de eigenaren. Zij hadden toen voorgesteld dat de mensen op dat gebied mogen blijven wonen. De nieuwe eigenaar kreeg problemen, nadat hij het terrein bezig was op te schonen. Toen besloot hij de mensen te ontruimen. Ramdhani merkt op dat een notaris erbij gehaald werd en dat het blijkt dat het perceel nog niet op naam van de nieuwe eigenaar staat. “Ik hoop echt dat de mensen daar mogen blijven en dat de eigenaar zich ook prettig bij kan voelen. Maar, dit probleem ligt niet op mijn bord,” stelt Ramdhani.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May