Ruth Wijdenbosch: PL zorgt niet voor quorum-probleem
09 Feb 2014, 07:00
foto
Ruth Wijdenbosch, ondervoorzitter NPS. (Beeld: René Gompers)


Ruth Wijdenbosch, ondervoorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS) tevens waarnemend voorzitter van De Nationale Assemblee, vindt niet dat Pertjajah Luhur (PL) de oorzaak is van het quorum-probleem. Wijdenbosch die vanaf 1987 deel uitmaakt van het parlement, zegt dat zij al die jaren nog nooit heeft meegemaakt dat zoveel vergaderingen achter elkaar niet doorgegaan zijn omdat er geen quorum was.

Wijdenbosch zei tijdens de 'opo yari' van de NPS zaterdagavond dat het Nieuw Front en de BEP wel quorum verlenen om vergaderingen te laten doorgaan. Maar nu zijn er mensen in de coalitie die opzettelijk niet komen. Volgens haar is er sprake van een crisis binnen de coalitie. En op grond hiervan verlenen Nieuw Front en BEP geen quorum. Zij stelt dat de parlementariërs van Pertjajah Luhur nagenoeg altijd aanwezig zijn. Wijdenbosch benadrukt dat de coalitie haar problemen moet oplossen waardoor het parlement kan functioneren en het werk van het volk gedaan kan worden.

De NPS-ondervoorzitter merkte op dat er wezenlijke verschillen zijn tussen de ontwerpwet van de regering-Venetiaan en die nu is ingediend. De regering heeft het ontwerp teruggenomen en veranderingen aangebracht. Wijdenbosch haalde aan dat corruptie niet zal worden aangepakt tijdens deze regering, ook al zou die wet worden aangenomen. Zij merkte op dat er genoeg mogelijkheden zijn om de mensen achteraf aan te pakken. Hoewel de NPS achter de naschoolse opvang heeft gestaan, haalt de partij haar handen hiervan af, want het is een 'nyang patu' geworden, zei Wijdenbosch. De NPS komt met een eigen programma.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May