Onderdelen prefab fabriek uit China arriveren in drie weken
09 Feb 2014, 03:00
foto
Een trotse eigenares voor haar woning op Leiding 10 A. (Beeld: René Gompers)


Binnen drie weken zullen de onderdelen van een fabriek in Suriname aankomen die per maand 1500 tot 2000 woningen kan leveren. Het gaat om meer dan 20.000 huizen op jaarbasis. De fabriek komt uit China en zal te Smalkalden in Para worden opgezet. Drie Surinaamse bedrijven die in de bouwsector zitten, zijn hier ook bij betrokken. De fabriek zal zich niet alleen richten op Suriname maar ook op de regio.

Deze mededeling deden president Desi Bouterse en Etienne Boerenveen, voorzitter werkgroep Herstructurering Huisvestingssector zaterdag, nadat 103 eigenaren de sleutels kregen van hun woningen op Leiding 10 A in het district Wanica. Niet alleen Hurricane Steel die de huizen gebouwd heeft oogstte veel dank bij het opleveren van dit project, maar ook de banken die de mensen geld geleend hebben, de nutsbedrijven, verzekeringsmaatschappijen en alle anderen die een bijdrage hebben geleverd. Boerenveen deelde mee dat binnen een maand ook tachtig huizen in Para af zullen zijn. Twee andere projecten in dit district worden ook opgeleverd.

De investeerders uit China hebben volgens Bouterse en Boerenveen gekozen om de fabriek hier neer te zetten, omdat Suriname een gunstige ligging heeft. De vraag naar prefabhuizen in de regio en noord-Brazilië is groot. Bouterse deelde mee dat onder andere banken, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen meewerken aan het project.
            video.gif video
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May