NPS-voorzitter Rusland: 'We are ready for the road'
09 Feb 2014, 00:00
foto
Gregory Rusland, voorzitter van de NPS. (Beeld: René Gompers)


De Nationale Partij Suriname (NPS) zegt 'ready te zijn voor the road' en is van plan het zetelaantal te verdrievoudigen. Dit bekent dat de 'groene partij' op twaalf zetels wil komen in 2015. Volgens de NPS maakt de regering er een potje van en mensen hebben het heel moeilijk. Partijvoorzitter Gregory Rusland zei tijdens de 'opo yari' zaterdagavond in Grun Dyari dat deze regering US$ 1 miljard boven de inkomsten van wat Nieuw Front had tussen 2010 en 2013 heeft verdiend, maar dat het resultaat van het beleid triest is. Daarom moet deze regering plaatsmaken.

John van Coblijn, voorzitter van de afdeling Paramaribo, die de 'opo yari' heeft gehouden, zei dat hij president Desi Bouterse in 2014 "uit elkaar zal schudden". De voorzitter van de Jongerenraad, Gordon Touw Ngie Tjouw, haalde aan dat jongeren geen hoop hebben op een goede toekomst. De regering komt met een 'heleboel bling bling' en doet mensen geloven alsof er vooruitgang wordt geboekt. "Niet alles wat blinkt is goud", zei Touw Ngie Tjouw. Hij had ook enorm veel kritiek op jeugdparlementariërs en jeugdambassadeurs die partijpolitieke belangen van de regering zouden dienen.

Rusland merkte op dat Suriname het veel beter verdient dan nu het geval is. De Nationale Assemblee kan niet functioneren door gebrek aan quorum. De regering weet volgens Rusland niet om te gaan met geld. Hij had er veel kritiek op dat de regering zolang getreuzeld heeft met de gouddeals. Nu heeft Iamgold aangegeven niet te zullen investeren vóór 2015. Rusland zegt dat zijn hart bloedt, want de NPS heeft genoeg gewaarschuwd, maar de regering heeft niet willen luisteren. Hij vraagt zich af wat er is gebeurd met de beloofde gouden toekomst. De NPS verzekerde haar achterban dat door hard te werken, de partij met haar partners weer in het regeercentrum zal komen in 2015.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May