CBvS geeft werkers financiële sector gelegenheid tot scholing
08 Feb 2014, 02:00
foto
Deelnemers aan de financiële training. (Foto: CBvS)


256 personen die deelgenomen hebben aan de training van de module Financiële Dienstverlening van de Suriname Financiële Campus (SFC), hebben vrijdag een certificaat ontvangen. Deze training is opgezet door de Centrale Bank van Suriname (CBvS) en is gestart op 2 juli 2013. De training, bestemd voor personen werkzaam bij financiële instellingen, is ontwikkeld in samenwerking met het opleidingsinstituut Welten International B.V. en Surinaamse deskundigen uit de financiële sector.

Bankpresident Gillmore Hoefdraad zei dat de geslaagden met deze opleiding het financieel bewustzijn van hun cliënten verder kunnen bevorderen. Volgens hem wordt met de juiste toepassing van de opgedane kennis het belang van de cliënt, de financiële instelling én van investeerders gediend. ‘Het financieel bewustzijn van de burgers bevordert de financiële stabiliteit en maakt sociaal economische ontwikkeling op nationaal niveau mogelijk’, zei Hoefdraad.

Brede basis
Het doel van dit trainingsproject is het bieden van een brede basis aan kennis en vaardigheden. In de module is aandacht besteed aan het aangaan van een financiële relatie met een klant, het informeren en verlenen van service voor financiële diensten en hoe de klant van advies te dienen. Hieraan hebben vertegenwoordigers van banken, verzekeringsmaatschappijen, cambio’s, pensioenfondsen, spaar- en krediet-coöperaties en de Women Business Group deelgenomen. De cursisten hebben zich technieken en methoden eigen gemaakt, variërend van het maken van een financiële analyse van de klant en het adviesproces tot aan de kennis over de structuur van de Surinaamse wetgeving en het rechtswezen.

Voor dit jaar zijn er 285 andere deelnemers gestart met de training. Het streven van de CBvS is om voor 1200 mensen uit de financiële sector deze basismodule te verzorgen. Er worden ook vervolgtrainingen ontwikkeld, zoals een training gericht op de verzekeringsbranche en ook een specifiek op de juridische benadering van de financiële dienstverlening, meldt de CBvS.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May