Probleem goudzoekers Nieuw Koffiekamp opgelost
07 Feb 2014, 20:00
foto
Goudzoekers in het Perscentrum van het Kabinet van de President. (Foto: Raoul Lith)


Tijdens het onderhoud dat president Desi Bouterse vandaag had met goudzoekers uit Nieuw Koffiekamp is er een oplossing bereikt. De goudzoekers mogen voorlopig in het concessiegebied blijven, maar moeten binnenkort daar weg. Rosebel Gold Mines/Iamgold heeft beloofd een weg te zullen aanleggen naar een gebied dat is toegewezen aan de goudzoekers. Roma Pit waar het om gaat, wordt wel ontruimd. Uiterlijk zondag 16.00 uur moeten de goudzoekers daar weg.

Tijdens het onderhoud waren ook aanwezig coalitieleider Ronnie Brunswijk (ABOP), minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen, raadsadviseur Jules Wijdenbosch en Melvin Linscheer, voorzitter van het Beleidsteam van de commissie ‘Ordening Goudsector’. De situatie is uitvoerig besproken, waarbij uitleg is gegeven aan de delegatie uit Nieuw Koffiekamp.

De goudzoekers zijn tevreden met de oplossing. Zij verwachten dat Iamgold een goede weg zal aanleggen naar het nieuwe gebied. De bewaking bij Roma Pit zal worden opgevoerd. De mensen krijgen een andere locatie in het gebied aangewezen waar ze voorlopig mogen werken. De goudzoekers zeggen blij te zijn dat de president hen heeft ontvangen en dat het probleem via dialoog is opgelost.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May