Verdachte ontkent zich als ‘agent’ voorgedaan te hebben
07 Feb 2014, 14:00
foto


De 27-jarige verdachte, Remie J. heeft op de rechtszitting donderdag ontkend dat hij zich als een agent had voorgedaan. Op die manier zou hij een voertuig van een ander aan de Kwattaweg op 5 januari hebben buitgemaakt.

De benadeelde beweerde dat hij klemgereden werd door een wit busje. Hij zag dat Remie J., een kogelvrije vest aanhad en een vuistvuurwapen bij zich had. Het was drie uur in de ochtend toen hij aan de Kwattaweg reed om naar Nickerie gaan. Hij werd beroofd door de verdachte. Remie J. zou gezegd hebben dat de benadeelde te hard zou hebben gereden. Ook zijn bijrijder werd gefouilleerd. De auto van de benadeelde werd pas na een maand teruggevonden.

Remie J. beweerde dat hij de auto niet klemgereden had en dat hij geen wapen in zijn bezit had. Ook zou hij geen kogelvrije vest aangehad hebben op die bewuste dag. Volgens de verdachte werd hij door een neef gebeld die om zijn hulp vroeg. Het voertuig moest van de Kwattaweg weggereden worden naar Moengo. Zijn neef zat met nog een man in de auto en beiden stapten eruit om met de benadeelde te praten. Daarna heeft hij de auto van de benadeelde gereden naar de woning van zijn oma in Perica. Hij hoorde dat de politie hem zocht. Hij pakte de bus naar Paramaribo de volgende dag, maar moest voor werkzaamheden naar Guyana. Toen hij terugkwam, heeft hij zich aangemeld bij de politie.
Op 20 maart zal deze zaak verder behandeld worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May