Gallant blijft voorzitter van BPAS
07 Feb 2014, 06:00
foto
Gustaaf Gallant van BPAS hoeft de hamer niet over te dragen.


De Bond van Penitentiaire Ambtenaren in Suriname (BPAS) blijft onder leiding van Gustaaf Gallant. De rechter heeft het bestuur onder leiding van Lucille Noora niet ontvankelijk verklaard. Gallant werd voor het gerecht gesleept door de groep-Noora, die claimde de leiding van BPAS te hebben.

Gallant zegt aan Starnieuws dat nu ook juridisch duidelijkheid is gekomen. De rechter heeft donderdag vonnis geveld in het kort geding dat tegen hem aanhangig was gemaakt. In februari vorig jaar hield de groep-Noora een bestuursverkiezing in Nickerie. De leiding van de BPAS werd door deze groep geclaimd. Het bestuur onder leiding van Gallant erkende dit bestuur niet en benadrukte niet te zijn afgezet.

De leiding van het ministerie van Justitie en Politie heeft de groep-Noora erkend en ontvangen voor een kennismakingsbezoek. "Ik ben benieuwd wat het ministerie nu zal doen. Voor ons was het al die tijd duidelijk dat er één bestuur is van de BPAS. Ik hoop dat zaken nu versneld zullen worden uitgevoerd", zegt Gallant. Een presidentiële commissie is samen met de Moederbond bezig om zaken in orde te maken. "In elk geval is er geen bestuur-Noora meer", merkt Gallant op die ook in persoon was gedagvaard.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May