'Roma Pit' kan elk moment worden ontruimd
06 Feb 2014, 17:03
foto
De locatie van Roma Pit en Nieuw Koffiekamp. (Google Earth)


De illegale goudzoekers die activiteiten ontplooien bij 'Roma Pit' in de omgeving van Nieuw Koffiekamp, zullen worden ontruimd. Dit kan elk moment plaatsvinden. Diverse gesprekken met de mensen hebben niet het gewenste resultaat opgeleverd. Zij weten al langer dan een half jaar dat het gebied zou worden ontruimd.

De personen die bezig zijn in het gebied, vinden dat 'Roma Pit' in het district Brokopondo niet tot de concessie van Rosebel Gold Mines/Iamgold behoort. Dit wordt tegengesproken door de overheid en de goudmaatschappij. Rosebel heeft te kennen gegeven dat gebied nodig te hebben voor mijnactiviteiten.

De goudzoekers die nog in het gebied zijn, zeggen niet van plan te zijn zonder slag of stoot weg te gaan. Zij hebben ook contact gezocht met coalitieleider Ronnie Brunswijk die beloofd had te zullen bemiddelen. Hij is echter niet geweest in het gebied. Speciale eenheden van de politie, die ook ondersteund worden door manschappen van het Nationaal Leger, zijn belast met de ontruiming. De actie zou vorige week al worden uitgevoerd, maar is enigszins uitgesteld. Starnieuws verneemt dat het nu menens is.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May