Tamsiran: Publiceer namen van afwezige DNA-leden
07 Feb 2014, 01:00
foto


Assembleelid Ronny Tamsiran, ondervoorzitter van Pertjajah Luhur, vindt dat de namen van parlementariërs die de huishoudelijke vergaderingen niet bezoeken, gepubliceerd moeten worden. "Het is steeds PL die het zwarte schaap is. Afgelopen vergadering waren drie van onze leden aanwezig en voor drie is er afgemeld", stelt Tamsiran tegenover Starnieuws. Partijvoorzitter Paul Somohardjo is uitlandig.

Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons zegt aan Starnieuws dat ze om een coalitieoverleg heeft gevraagd. Zij zal voorlopig geen huishoudelijke vergaderingen uitschrijven. Drie vergaderingen zijn achter elkaar niet doorgegaan door gebrek aan quorum. Somohardjo zegt aan Starnieuws dat zijn partij geen problemen heeft met behandeling van de begroting of de anti-corruptiewet. "Ik heb deze ontwerpwet op de agenda gebracht toen ik parlementsvoorzitter was. En wat de begroting betreft, hebben wij alleen maar problemen met het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling. Het ligt echt niet aan ons als er geen quorum is", stelt de politicus vanuit Indonesië.

Tamsiran merkt op dat verschillende leden van de Nationale Democratische Partij (NDP) de vergaderingen niet bezoeken. Ook uit de ABOP zijn niet alle leden aanwezig. "Maar steeds wordt er gezegd dat PL moeilijk doet". De parlementariër vindt het goed dat Simons om een coalitietop heeft gevraagd om deze kwestie te bespreken. Vooral met het oog op de begrotingsbehandeling is zo een bijeenkomst nodig. De coalitieleiders Ronnie Brunswijk (ABOP) en Somohardjo zijn vaak niet aanwezig. Brunswijk is veel op de goudvelden in het binnenland en Somohardjo is vaak uitlandig. Somohardjo keert 19 februari terug.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May