IsDB leent Suriname US$ 60 miljoen
05 Feb 2014, 14:00
foto


De bestuursraad van de Islamitische Ontwikkelingsbank (IsDB) heeft een lening van US$ 60 miljoen aan Suriname goedgekeurd. Het geld is bedoeld voor de gezondheidssector in het land. Het besluit is zondag genomen.

De lening komt uit de pot van US$ 705,18 miljoen die bestemd is voor financiering van infrastructuur en menselijke ontwikkeling in lidlanden en de onderwijssector in moslimgemeenschappen in landen die geen lid zijn van de IsDB. De bestuursraad heeft voor menselijke ontwikkeling US$ 73,83 miljoen goedgekeurd, waaronder de US$ 60 miljoen voor versterking van de gezondheidssector in Suriname. Het is de grootste lening die Suriname krijgt van de IsDB sinds zijn toetreding in 1997 tot de bank.

Suriname en de IsDB hebben onlangs een tussentijds partnerstrategie voor lidlanden (MCPS) getekend. De overeenkomst wordt gezien als een belangrijk signaal om de banden tussen Suriname en de bank te handhaven. In aanvulling op de goedgekeurde lening zal de bank onder de MCPS ondersteuning geven op vier gebieden. Het gaat bij deze om gezondheidsdiensten, de ontwikkeling van vaardigheden/beroepsopleiding, zeevervoer en institutionele capaciteitsopbouw, waaronder ook cyberveiligheid. Onder de post zeevervoer wordt de haven van Nieuw Nickerie hersteld, uitgebreid en uitgebaggerd en komen er nieuwe opslagfaciliteiten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May