President: Nationaal Leger moet in topconditie
04 Feb 2014, 11:08
foto
De opperbevelhebber en legerleider nemen het defilé af. (Foto: René Gompers)


President tevens opperbevelhebber van de Strijdkrachten, Desi Bouterse, heeft een immense taak op de schouders gelegd van de nieuwe legerleider, brigade-generaal Ronni Benschop. Het Nationaal Leger moet in topconditie worden gebracht.

In een plechtige ceremonie in de Memre Buku Kazerne heeft de president vandaag het commando van het Nationaal Leger overgedragen aan Benschop. De nieuwe bevelhebber beloofde trouw aan het bevoegd gezag en zei dat hij naar zijn beste vermogen de nieuwe taak zal volbrengen. Benschop vroeg de ruimte om beslissingen te mogen nemen. Herstel van de discipline en werken aan de rechtspositie van de militairen staan hoog op zijn agenda.

Net als minister Lamuré Latour van Defensie en de president die het aankaartte, zei Benschop dat waarborgen van rust en veiligheid één van de belangrijke speerpunten is van het Nationaal Leger. Bouterse zei dat Benschop de juiste persoon is om op dit moment het commando van het Nationaal Leger over te nemen. Hij is ervan overtuigd dat Benschop en zijn team een goede job zullen doen. Na de overdracht van het commando, volgde het defilé.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May