Verdachte was niet van plan slachtoffer te vermoorden
04 Feb 2014, 04:00
foto


De verdachte Alfons R. verklaarde op de rechtszitting maandag dat hij geen plannen had om Gino L. neer te steken met een mes. Het slachtoffer was de nieuwe vriend van zijn ex-vrouw. Volgens de verdachte wilde hij de man slechts een vuistslag toebrengen, omdat hij het niet erg vond dat zijn ex-vrouw iemand anders had. De kinderen heeft hij bij zich.

Op Moederdag vorig jaar, ging de verdachte op de fiets de straat op. Toen het begon te regenen, besloot hij onder een afdak beschutting te zoeken. Daar ontmoette hij een oude vriend die geld wilde lenen en zijn mes als onderpand gezet had. Op weg naar huis ging hij voorbij de woning van zijn ex-vrouw. Zij vroeg hem om liever met de kinderen thuis te blijven op Moederdag.

Alfons R. besloot toen meteen naar huis te gaan, maar keerde weer terug naar de vrouw. Volgens de verdachte rende Gino L. met een stuk hout dat bewerkt was met spijkers, op hem af. Hij probeerde te ontwijken, maar het slachtoffer bleef hem achterna zitten. Toen stak hij hem neer met het mes.
Op 31 maart komt het Openbaar Ministerie met de strafeis in deze zaak.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May