Dierenarts Steenland-Smit krijgt 4de luiaard-award
03 Feb 2014, 12:00
foto
Audrey Steenland-Smit toont haar Luiaard Award die zijn heeft ontvangen. (Foto: GHFS)


Dierenarts Audrey Steenland-Smit heeft de vierde Luiaard Award ontvangen van de Green Heritage Fund Suriname (GHFS). Zij heeft zich de afgelopen jaren belangeloos ingezet voor luiaard en heeft ook actief geparticipeerd in de luiaardreddingsactie in 2012.

Steenland-Smit heeft ook haar krachten gegeven aan de 2de Internationale Luiaard meeting en de Xenarthra ( luiaards, miereneters en gordeldieren) Cursus vorig jaar. Ze is de specialist voor GHFS in het doen van autopsies op dolfijnen. “Hiermee is haar bijdrage aan het werk van de stichting breder dan slechts voor het Xenarthra programma van de stichting,” zegt GHFS.

Stichtingsvoorzitter Monique Pool heeft duidelijk gemaakt dat het niet gemakkelijk was om dit jaar de keuze te maken voor de begunstigde, “want de stichting heeft veel toegewijde vrijwilligers.” Ze heeft ook medegedeeld dat er een serie lezingen in samenwerking met WWF-Guianas op agenda staat voor dit jaar. Verder een tournee van een walvis rond wereldoceaandag met als doel het bewustzijn over het mariene milieu te verhogen. De opening van het Xenarthra rehabilitatiecentrum te Colakreek zit ook op de activiteitenagenda voor dit jaar.

GHFS werkt al 8 jaren aan de opvang van luiaards. Deze dieren worden als zij volledig gezond zijn weer uitgezet in bosgebieden die minder onder druk staan van verstedelijking. De award is voor het eerst uitgereikt in 2010 aan Hester Jonkhout voor haar bijdrage aan de film ‘I love Loesje’. Dierenarts Leotine Issa-Bansse was de tweede die de eer te beurt viel in 2011, voor haar vrijwillige inzet voor zieke of gewonde luiaards en miereneters. Jachtopziener Rabin Nekrui kreeg in 2012 de award voor zijn inzet bij de luiaardreddingsactie in 2012.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May