Veiligheid en woningbouw centraal hoorzitting Saramacca
03 Feb 2014, 08:00
foto


In het ressort Groningen hebben de aanwezigen tijdens de eerste hoorzitting van het district Saramacca, vrijdag, laten doorschemeren dat veiligheid en beter wonen onmisbaar zijn. Ook staan aanpak van de nutsvoorzieningen en de woningbouw op het verlanglijstje. De bevolking is opgeschrikt door de diefstallen die de laatste tijden plaatsgevonden hebben in Saramacca.

De lokale bewoners willen betere sportaccommodaties voor jongeren, meerdere waterbronnen en vervanging van de pompen van afdeling Watervoorziening Groningen. Het waterleidingnet wordt steeds uitgebreid waardoor de capaciteit van de pompen nu beperkt blijkt te zijn. Er is aandacht gevraagd voor de straatverlichting. De bevolking heeft haar misnoegen kenbaar gemaakt over stroomuitval in het district. Dit fenomeen komt de laatste tijden veel voor. Ook is er gevraagd naar meer landbouwvoorlichting, kassenteelt te stimuleren, gebruik en opslag van pesticiden.

De ressortraad presenteerde het concept-ressortplan aan de bewoners in Zwembad Pireng. Het doel van de hoorzitting is te komen tot een definitief ressortplan, dat deel uit moet maken van het districtsplan en uiteindelijk moet leiden tot het jaarplan 2015. De raad heeft ook de aandacht gevraagd voor het onderhoud van de infrastructuur, recreatie mogelijkheden, bouw van een Openbare basisschool te Groningen, de renovatie van het zwembad en de beschoeiing van de boulevard tot en met de pier.
Districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani deelde de aanwezigen mee dat het in de bedoeling ligt om Groningen tot een toeristisch oord te maken. Hij merkte op dat er nu met medewerking van Staatsolie gewerkt wordt aan een masterplan dat midden april af moet zijn.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May