Ameerali moet rust houden van de dokter
01 Feb 2014, 14:00
foto
Vicepresident Robert Ameerali (foto: Wilfred Leeuwin)


Vicepresident Robert Ameerali heeft van zijn huisarts het strikte advies gekregen het voor onbepaalde tijd rustig aan te doen en minder hard te werken. De vicepresident is al enige tijd ziek. “Ik heb bronchitis en heb een longontsteking opgelopen. De dokter heeft mij aangemaand het heel rustig aan te doen. Zeker mijn gewoonte om al tegen 6 uur ’s morgens op kantoor aanwezig te zijn, heeft de dokter mij afgeraden”, zegt de bewindsman.

Ameerali was vandaag wel aanwezig op de introductie van een nieuw financieel systeem dat door de regering is voorbereid en waar alle ministeries vanaf nu mee moeten werken. De lancering vond plaats in het perscentrum van het kabinet van de president. Ameerali zegt te proberen zo goed als het kan het advies van de arts op te volgen. “Ik ga niet overal naar toe en maak kortere uren of ben er slechts voor enkele momenten daar waar het nodig is”, zegt Ameerali.

De bewindsman die vandaag na lange tijd weer in het openbaar te zien was, kreeg de nodige attentie van leden van zijn regering en andere hoogwaardigheidsbekleders tijdens de lancering van het financieel systeem. Ameerali die duidelijk in gewicht is afgenomen, zegt niet te weten hoe lang hij zich moet houden aan het doktersvoorschrift.

De vorige week tijdens een openbare vergadering van De Nationale Assemblee werd officieel door minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken, die ook de eerste vervanger is van de vicepresident, bekendgemaakt dat Ameerali niet in goede gezondheid verkeert en rust moet houden. De vicepresident zegt niet te weten wanneer de begrotingsbehandeling precies zal starten, maar dat hij in elk geval van de leiding van het parlement te horen heeft gekregen dat hij alle rust moet nemen die hij nodig heeft.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May