Moestadja: Suriname wil behoud reputatie eerlijke verkiezing
01 Feb 2014, 04:00
foto
UNDP-vertegenwoordiger Richard Blewitt geflankeerd door zijn vervanger Lewis Armstrong en minister Soewarto Moestadja. (Foto: Binnenlandse Zaken)


Minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken stelt in een onderhoud met vertegenwoordigers van het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP), dat Suriname zijn reputatie van eerlijke en goede verkiezingen hoog wenst te houden. Op het gebied van 'Voters Awareness' zou de UNDP een bijdrage kunnen leveren.

UNDP-vertegenwoordiger in Suriname Richard Blewitt bracht donderdag een beleefdheidsbezoek aan de minister. Blewitt werd bijgestaan door Lewis Armstrong, deputy resident Representative. Blewitt heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om de bewindsman aan te geven, dat de UNDP veel voor Suriname wil doen. Aangegeven moet worden op welke gebieden de hulp wenselijk is, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De UNDP-vertegenwoordiger merkte op dat zijn organisatie altijd een goede relatie heeft gehad met Suriname. Moestadja prees de goede banden die er bestaan. De bewindsman pleitte voor het voortzetten van de assistentie die reeds verleend wordt op een aantal gebieden, zoals gender. De bewindsman ging ook kort in op de verkiezingen van 2015. De UNDP ondersteunt de Millennium Development Goals, Verkiezingen (organisatie en training), klimaatsverandering, promoten van mensenrechten, bestrijden van corruptie en het ontwikkelen van conserveringscapaciteit.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May