Zes landen doen mee aan Damesschaaktoernooi
31 Jan 2014, 11:00
foto


De Surinaamse Schaakbond begint zaterdag met het Female Subzonal Americas Schaaktoernooi. Dit is tevens de voorronde van de Wereldschaakkampioenschappen voor dames. De top 4 dames van dit evenement kwalificeren zich voor het Zonal toernooi die later dit jaar in El Salvador gehouden zal worden. De winnaar plaatst zich dan voor de wereldschaakkampioenschappen.

Aan dit toernooi doen er 22 schakers uit zes landen mee. De schaakster Ailen Mena uit Curaçao heeft zich op het laatste moment teruggetrokken. Intussen zijn de schakers uit Jamaica en Venezuela gearriveerd. De gezusters Naipal (Ekaterina en Victoria) en Reyna Frijde die in Europa studeren zijn ook al in Suriname aangekomen. De andere delegaties worden morgen in de vroege ochtend op het Johan Adolf Pengel luchthaven verwacht.

Vanavond zal er een technical meeting met de officials en spelers zijn. Op deze meeting zullen de deelnemers worden geregistreerd en de internationale regels worden doorgenomen. De Schaakbond zal er wederom voor zorgen dat de wedstrijden live via het internet te volgen zijn. De openingsceremonie start om 10 uur met entertainment en speeches van de verschillende vertegenwoordigers. Het toernooi duurt tot en met 7 februari.

Vishay Hardwarsing
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May