KPS krijgt groen licht voor start nieuwe structuur
31 Jan 2014, 05:00
foto
Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie


De nieuwe structuur van het Korps Politie Suriname (KPS) is er doorheen. Maandag zullen de hoofdofficieren, de politiebond en structuren geïnformeerd worden over de veranderingen. Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie deelt Starnieuws mee dat de nieuwe organisatiestructuur donderdag doorgenomen is met minister Edward Belfort en er zijn beslissingen genomen. Implementatie manager commissaris Agnes Daniel was ook aanwezig bij het onderhoud.

Op 5 februari wordt begonnen met de uitvoering van de eerste fase van de nieuwe structuur. Naast de korpschef zijn er twee directieleden. Commissaris Daniel krijgt de leiding over de directie Operaties en commissaris Krishna Hussainali-Mathoera over directie Beleidsvoorbereiding en Beheer. Daarnaast zijn er kwartiermakers die de leiding van regio's en speciale diensten zullen krijgen. In overleg met de minister zijn de kwartiermakers geselecteerd.

De aangewezen kwartiermakers zullen de nieuwe structuur moeten helpen realiseren, zegt de korpschef. Het gaat onder andere om personeel, huisvesting, procedures en middelen. In deze (pilot)fase worden nog geen wettelijke regelingen aangepast, maar wordt het KPS door middel van dienstinstructies van de korpschef en de minister aangestuurd op basis van de lijnen van de nog te formaliseren structuur. "Wij verwachten gedurende heel 2014 de geplande nieuwe structuur in de praktijk te brengen en mede op basis van de opgedane ervaringen aan te passen en per 1 januari 2015 de formele omslag te maken naar de nieuwe structuur", legt Tjin Liep Shie uit.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May