Openbare Werken zal optreden tegen overtreders Bouwwet
30 Jan 2014, 23:00
foto
De illegale bouwsels aan de Radjaweg. (Foto:OW)


Het ministerie van Openbare Werken (OW), zal optreden tegen personen die de Bouwwet overtreden en bouwen op overheidsterrein. Eigenaren van twee woonhuizen aan de Radjaweg, een zijstraat van de Indira Gandhiweg, hebben er illegale bouwwerkzaamheden uitgevoerd. Tjokro Kasto en ene Ramdin zullen correcties moeten plegen aan hun bouwwerken. “Anders zijn wij echt genoodzaakt om tot actie over te gaan”, zegt OW-minister Rabin Parmessar.

Parmessar heeft zich met deskundigen van het ministerie persoonlijk op de plek georiënteerd. De omrastering van Ramdin is op de berm van de overheid opgetrokken. De man had ook geen bouwvergunning. Op de strook waar de schutting loopt, moet er een ontwateringsbuis door het ministerie worden doorgetrokken. Tjokro heeft een tent zonder dakgoot opgezet die ten minste een halve meter buiten de schutting valt. De Radjaweg is door deze handelingen, smaller geworden.

De mannen moeten zich volgende week aanmelden bij de afdeling Bouw- en Woning Toezicht. Tjokro heeft al een oproep gekregen; bij Ramdin is er niemand aangetroffen. Medewerkers van de afdelingen Bouw- en Woningtoezicht en de Planologische Dienst zullen een werkgroep vormen om soortgelijke gevallen aan te pakken. Daarbij zal medewerking van de politie van de Nieuwe Grond worden gevraagd. Die afspraken zijn al gemaakt met onderinspecteur W. Natsier, die met enkele politieagenten aanwezig was, zegt de voorlichting van OW.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May