Para bestraat alle zandwegen in het district
30 Jan 2014, 21:00
foto
De nieuw verharde Vuursteenweg. (Foto: BIC Para)


Para is bezig de zandwegen te bestraten. Vanaf deze maand is begonnen met het betegelen van binnenwegen in woongebieden van de ressorten Zuid en Oost. Drie wegen zijn intussen volledig bestraat en is er een aanzet gegeven in andere woongebieden zoals Onverwagt en Osembo, deelt het Burger Informatie Centrum Para mee.

Op het opslagterrein van het commissariaat staan pallets met een totaal van 8000 vierkante meters straatstenen die gelegd zullen worden op alle zandwegen in Para.
De bewoners van de Vuursteenweg en de Hoekijzerweg op La Vigilantia zijn blij met de verharde wegen. Vanaf het begin van het nieuwe jaar is er een aanvang gemaakt met het betegelen van de Vuursteenweg in haar volle lengte, die in ontsluiting staat met de Hoekijzerweg en de oude spoorbaan. De bewoners van het ressort Oost hebben in de voorafgaande hoorzittingen steeds geklaagd over de slechte infrastructuur in hun omgeving. Dit was aanleiding voor de leiding van het commissariaat om de opgedane kennis door trainingen verzorgd door het decentralisatiebureau DLGP 2 aan bestuursambtenaren, om te zetten in de praktijk.

De werkzaamheden worden geheel in eigen beheer uitgevoerd. Het commissariaat komt in met materiaal, mankracht en de financiën. Districtscommissaris Jerry Miranda deelt mee dat alle wegen in Para vóór 2015 verhard moeten zijn.
In het verlengde van dit project wordt de speeltuin die op de hoek van de Meursweg en de Martin Luther Kingweg stond, verhuisd naar de Vuursteenweg. Op de plek waar de speeltuin was, zullen een politiepost en een afdeling van het Centraal Bureau voor Burgerzaken verrijzen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May