Bedrijfsleven collectief ontvangen door raadsadviseurs
30 Jan 2014, 01:00
foto


De bedrijfslevenorganisaties die protesteren tegen de op de valreep invoeren van een nationale vrije dag, vrijdag, zijn woensdagavond ontvangen voor een onderhoud op het Kabinet van de President. Het gesprek werd geleid door raadsadviseur Jules Wijdenbosch. Ook de raadsadviseurs Eddy Jozefzoon en Errol Alibux maakten deel uit van de 'regeringsdelegatie'. Waarnemend president Robert Ameerali die het rustig aan moet doen, was niet bij deze ontmoeting aanwezig. Na overleg met Ameerali zullen de organisaties donderdagmorgen het besluit op hun voorstellen vernemen.

Tien organisaties hebben een protestbrief geschreven naar de waarnemend president. Het bedrijfsleven collectief vindt dat brede lagen van de samenleving ingrijpend ontwricht worden door ter elfder ure dit besluit te nemen. Wilgo Bilkerdijk, voorzitter van Suriname Business Forum, om een reactie over het onderhoud gevraagd, zegt aan Starnieuws dat er verschillende voorstellen zijn gedaan, waarop hij in dit stadium niet wil ingaan.

Uit andere bronnen wordt vernomen dat gevraagd is om de beslissing terug te draaien. Er is ook gesproken over compenserende maatregelen. "Wij wachten af wat de beslissing zal zijn", zegt Bilkerdijk. Daarna zal er meer informatie worden verstrekt aan de samenleving. De regering heeft dinsdag besloten dat het Chinees Nieuwjaar vrijdag, verheven wordt tot een eenmalige nationale vrije dag. President Desi Bouterse is op Cuba, waar hij een staatshoofdenvergadering van Caribische en Latijns-Amerikaanse gemeenschap (Celac) heeft bijgewoond. Het staatshoofd keert zondag terug.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May