STVS lanceert 'Achter het Nieuws' donderdagavond
29 Jan 2014, 20:00
foto


De Surinaamse Televisie Stichting (STVS) lanceert donderdagavond om 21.00 uur een nieuw televisieprogramma Achter het Nieuws. Shirley Lackin belast met de dagelijkse leiding bij dit staatsmedium, zegt aan Starnieuws dat het een vervanging is van het programma Suriname Vandaag.

"De vraag naar de terugkeer van Suriname Vandaag is erg groot en hebben we besloten het programma nu in een andere vorm, met andere presentatoren en meer onderwerpen terug te brengen op de beeldbuis”, zegt Lackin. Achter het Nieuws, zal net als Suriname Vandaag op de dinsdag- en op de donderdagavond te zien zijn via de STVS. Het tijdstip is van 21.00 tot 22.00 uur. Lackin zegt dat lang gesproken en gezocht is naar het juiste concept en de presentatoren voor het programma. Wie de nieuwe presentatoren worden, wil zij nog niet kwijt. “Laten de mensen donderdag alvast kijken en zien wat en wie we te bieden hebben”, zegt Lackin.

Politiek hoofdissue
Achter het Nieuws zal een open praatprogramma zijn waar politiek een hoofditem wordt. “Het mag best wel heftig aan toe gaan in het programma, en hebben de kijkers de gelegenheid mee te doen aan de discussie”, zegt Lackin. Naast de politiek komen er ook maatschappelijke onderwerpen aan de orde en wordt bij elke aflevering de actualiteit van de dag meegenomen.

Suriname Vandaag is zeker drie keer uit de uitzending gehaald omdat vanuit de regering het programma werd gecensureerd. “Het is een staatsmedium en daar wordt rekening mee gehouden. Maar niet omdat het een staatsmedium is moeten mensen dichtklappen en bang zijn hun mening te geven. Zolang zij beleefd, eerlijk en niet met valse beschuldigingen komen die niet bewezen kunnen worden”, zegt Lackin. Volgens haar wordt het programma een uitdieping van het half acht journaal. “Het komt vrijwel nooit voor dat wij op onze vingers getikt worden wat het nieuws betreft en hopen dat, dat ook niet het geval zal zijn bij Achter het Nieuws, zegt Lackin.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May