Medische Zending weerspreekt beschuldigingen
29 Jan 2014, 03:20
foto


De gemeenschap is onvoldoende geïnformeerd over de werkwijze en de betekenis van Primary Health Care en het gezondheidsmodel dat de Medische Zending (MZ) hanteert. Dit heeft ervoor gezorgd dat er ‘zonder duidelijke kennis van zaken, wensen en meningen” over de organisatie worden geuit. Onder degenen die dergelijke uitlatingen doen, zijn ook beleidsmakers en beleidsuitvoerders.

“Dit kan van enorme invloed zijn op het correct beleven van de gezondheidszorg in bepaalde delen van het land”, geeft MZ-directeur Edward van Eer aan in een schrijven. “Doordat er geen kennis van zaken is over MZ, komen er ongegronde verzoeken tot verandering van het gezondheidszorgmodel en beschuldigingen dat de “Medische Zending Primary Health Care Suriname” niet voldoet aan de Primary Health Care principes.”

Hand in eigen boezem
Van Eer zegt dat de organisatie de hand altijd eerst in eigen boezem steekt en wil daarom ook de gemeenschap in deze informeren. Het bijgevoegde artikel: “Primary Health Care, een nog niet helemaal begrepen begrip!!!” en de reactie van de Medische Zending op het schrijven van de districtscommissaris van het district Sipaliwini, bestuursresort Kabalebo, geven betere uitleg over wat de Medische Zending doet en moeten onduidelijkheden enigszins uit de wereld helpen, zegt de MZ. Ook een oud persbericht van 'Greenheart' over de renovatie van het gezondheidscentrum Apoera en een recente reactie van dit bedrijf, moeten verduidelijking brengen in de situatie van het gezondheidscentrum te Apoera.


U kunt de correspondentie hier downloaden
pdf-icon.gif 02082013__Persbericht_Greenheart__MZ_aug.pdf     pdf-icon.gif brief_van_Min_VG_met_verzoek_van_DC_Sipaliwini.pdf     pdf-icon.gif Primary_Health_Care_een_nog_niet_helemaal_begrepen_begrip.pdf     pdf-icon.gif reactie_op_het_schrijven_van_de_DC_Sipaliwini.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May