Rusland en Betterson zorgen voor continuïteit DLGP 2
28 Jan 2014, 06:00
foto
Het projectteam DLGP geeft een presentatie aan minister Andy Rusland over het programma.


Minister Andy Rusland van Financiën heeft een positief besluit genomen om het decentralisatieprogramma (DLGP II) met negen maanden te continueren. Op 20 maart verloopt dit programma, waarbij projecten in verschillende districten voor US$ 4 miljoen niet uitgevoerd zouden worden. Minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling zorgde ervoor dat het projectteam van DLGP onder leiding van Bas Ahmadali een overzicht presenteerde aan collega Rusland.


Ahmadali zegt aan Starnieuws dat minister Rusland voortvarend te werk is gegaan. Zoals beloofd heeft hij maandag een brief gestuurd naar de Inter Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) om de overeenkomst te verlengen, waardoor de lopende projecten kunnen worden gerealiseerd. Minister Betterson deelde het goede nieuws mee aan het projectbureau.

"De overheid heeft hierdoor voldaan aan de voorwaarde om het verzoek in gunstige overweging te nemen. Van IDB wordt nog deze week het antwoord verwacht", zegt Ahmadali. De ressort- en districtsraadsleden hebben de projecten geselecteerd dus kunnen ze worden afgerond, wanneer de IDB ook akkoord gaat. Het projectbureau heeft een actieplan ontwikkeld om alle projecten binnen de negen maanden uit te voeren. Het gaat om projecten die dringend nodig zijn in diverse districten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May