Drie jaar geëist voor kindermishandeling
28 Jan 2014, 08:00
foto


Het Openbaar Ministerie heeft op de rechtszitting maandag een celstraf van drie jaar geëist tegen een man voor het mishandelen van zijn stiefkinderen vorig jaar in het district Coronie. Tegen zijn concubine, die in vrijheid gesteld was, is anderhalf jaar celstraf geëist.

De verdachte is ambtenaar en bromfietsen reparateur. Op die bewuste dag kreeg hij een klant. Deze zag dat hij het vierjarige meisje op het balkon met tape vastgebonden had aan haar handen en voeten. Om het kind banger te maken, had hij ook nog een kikker aan haar lichaam vastgemaakt. De klant schakelde de politie in en de zaak kwam toen aan het rollen.

Stresssituatie
Uit het politieonderzoek is gebleken dat de man het kind vaker mishandelde. Zo had hij het kind naakt in de badkamer vastgebonden en haar de hele avond op de koude vloer gelaten. Een andere keer sloeg hij het kind met vuisten en zij rende toen naakt weg. Ook sleepte hij het kind en gooide hij haar over het balkon. Verder zou hij haar ook een keer met een aansteker gebrand hebben.

Uit het psychologische rapport blijkt dat de verdachte in zijn jeugdjaren mishandeld werd. Advocaat Shanti Mangre voerde aan dat haar cliënt onder een stresssituatie leefde. Hij moest op de kinderen letten en ook nog het huishouden doen, omdat zijn concubine niet meewerkte in de huishouding. Daarnaast heeft de verdachte schulden. Het Openbaar Ministerie stelde dat kinderen beschermd moeten worden. De verdachte mag de kinderen niet mishandelen, ook al is hij wel mishandeld in zijn jeugd. Het is ‘beestachtig en barbaars’. Op 10 februari zal de rechter vonnis vellen in deze zaak.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May